diplomatair.md

scoala de zbor

1

CURS DE FORMARE LICENȚĂ DE PILOT PRIVAT (PPL(A)):

Cursul inițial PPL este conceput pentru a pregăti cadeți fără experiență anterioară de zbor pentru a obține o licență de pilot privat (PPL).

O licență de pilot privat, cu pregătire corespunzătoare și note de calificare incluse în licență, vă dă dreptul să îndepliniți funcțiile de comandant de aeronavă sau copilot pe aeronave ușoare, fără dreptul de a efectua zboruri pentru remunerare sau închiriere, cu alte cuvinte zboruri care au scop generarea sursei de venit.

Acest curs este primul pas a pregătirii pentru piloții de aviație comercială. Programul oferă calitatea necesară a pregătirii cadeților pentru operarea sigură și calificată a unei aeronave usoare.

2

OBIECTIVUL CURSULUI:

Stăpânirea materialului teoretic, metodologic și practic, cunoștințe și abilități speciale care îndeplinesc cerințele pentru un candidat la licența de pilot privat cu nota de calificare „aeronava cu un singur motor”, teren.

Instruirea piloților privati de aeronave ușoare, care dețin cunoștințe, abilități și abilități moderne care îndeplinesc cerințele aviației internaționale pentru organizarea și efectuarea zborurilor

3

CERINȚE PENTRU CANDIDAȚI:

 • Vîrsta minima 17 ani;

 • Absența bolilor descalificatoare. Înainte de a studia, cadetul va trebui să treacă comisia medicală pentru a obține certificatul medical clasa 2;

 • Cunoștințe la nivel școlar de matematică și fizică;

4

CURS TEORETIC:

Cursul de pregătire teoretică cuprinde 100 de ore academice de cursuri, care se țin sub formă de lecții, ore practice, seminare, teste  și examene.

Lecțiile sunt folosite pentru a familiariza studenții cu elementele de bază ale disciplinelor aviației.

Seminariile au scopul de a consolida cunoștințele teoretice în formă de interviu al profesorului cu cadeți, care presupune analiza temelor cheie ale programului de formare și a altor forme interactive de lucru.

Subiecte studiate:

 1. Legislația aeronautică
 2. Constucția aeronavei, sistemei de propulsive și operațiunii de zbor a acestora
 3. Caracteristicile zborului și planificarea zborului
 4. Medicina aeronautică
 5. Meteorologie
 6. Navigație
 7. Manual de operare a zborului aeronavei
 8. Aerodinamică practică
 9. Reguli pentru efectuarea comunicațiilor radio în timpul zborurilor vizuale.

Notă: În perspectiva formării ulterioare pentru obținerea unei note de calificare pentru dreptul de a pilota pe instrumente (IR – Instrument rating), pot fi incluse clase suplimentare de frazeologie aeronautică (Airspeak) în valoare de la 80 de ore academic, care se achită separat.

După finalizarea cu succes a cursului de pregătire teoretică la centrul nostru de pregătire, în care cadetul trebuie să obțină cel puțin 75% la fiecare disciplină, cadetul este promovat pentru pregatirea practică.

5

CURS DE PREGATIRE PENTRU ZBOR:

Antrenamentul de zbor are loc pe aerodromul Horesti  sub îndrumarea unui pilot-instructor autorizat care are dreptul la pregătire inițială de zbor. Instructorul se asigură că candidatul obține experiență operațională la nivelul cerut unui pilot privat. Durata cursului este de la 2 la 4 luni și este împărțită în 5 etape:

 1. Pregătirea la sol înainte de începerea zborurilor în avion;
 2. Obținerea abilităților primare de pilotaj. Pregătirea pentru primul zbor solo. Primul zbor solo;
 3. Consolidarea tehnicii de pilotare. Pregatirea si efectuarea primului zbor independent pe rută;
 4. Îmbunătățirea tehnicii de pilotare;
 5. Pregătirea și promovarea controalelor de zbor pentru obținerea calificării „Pilot privat”.

Antrenamentul de zbor are loc pe aeronave cu dublă comandă și include cel puțin 45 de ore de timp total de zbor. Aceasta include minim 10 ore de zbor solo în aeronavă sub supravegherea unui instructor de zbor autorizat, inclusiv 5 ore de zbor solo pe rută și un zbor cross-country de cel puțin 150 NM cu escale pe două aerodromuri diferite.

Partea practică a promovării examenului (examenului de zbor) pentru obținerea unei licențe de pilot privat este obținerea unei evaluări pozitive a aptitudinilor sale de pilot din partea Instructorului-examinator autorizat.

6

CARE ESTE PREȚUL?:

Prețul standart al cursului theoretic este de 2500 Euro, care se achită la semnarea contractului.

Pretul unei ore de zbor cu aeronava Cessna 150 este de 170 Euro, care se achită în avans pentru fiecare 15 ore de zbor.
Numărul minin de ore: 45.

7

DE CE SĂ ALEGI ȘCOALA DE PILOȚI DIPLOMAT AIR?:

 • Avem baza materiala proprie, care cuprinde cladirea administrativă, hangarele pentru aeronave, teren de zbor (pista de decolare/aterizare)
 • Avem 4 clase de lectii echipate cu echipamentele necesare pentru studii. O clasa se folosefte pentru un simulator procedural
 • Lectori și Instructori de zbor de calificare inalta
 • Modalitatea de pregatire flexibila, care include si lectii online